Legyél kreatív és kísérletező a konyhában a rendelkezésre álló alapanyagokkal. Így nemcsak az élelmiszerpazarlást csökkentheted, hanem új és izgalmas ízeket is felfedezhettek.
A tegnapi vacsora maradék főtt krumpliját vagy rizsét könnyedén átalakíthatod reggelire. Egy serpenyőben melegítsd fel a megmaradt hozzávalókat, majd adj hozzá néhány tojást és a kedvenc fűszereidet. Keverd össze, és süsd készre. Nézz körül főzés előtt a hűtődben, feldobhatod ezt a laktató ételt kockára vágott felvágottal vagy hagymával, paprikával.
Használd fel a megmaradt húst vagy zöldségeket egy wrap vagy burrito elkészítéséhez. Töltsd meg a tortillát az egyes összetevőkkel, és adhatsz hozzá tojást, sajtot vagy akár salsát is. Kiadós reggelit vagy gyorsan becsomagolható ebédet csinálhatsz így magatoknak.
Az utolsó szem alma, barack, körte gyorsan feldob egy reggeli gabonapelyhet vagy turmixot. Ha turmix, akkor próbáld ki a vegyes zöldség-gyümölcs variációkat, nagyon finom lesz a végeredmény, ha a gyümölcsök mellé egy kis répát, avokádót vagy akár céklát is bedobsz.
A zöldségkrémlevesekhez nem kell más, mint Maggi Leveskocka az alapléhez, zöldségek a hűtőből vagy a kamrából és egy botmixer. Pirított zsemlekockával, levesgyönggyel, esetleg egy kis reszelt sajttal tálalva a gyerekek is örömmel kanalazzák majd őket, vagy készítheted a levest kicsit pikánsan a felnőttek örömére.
A maradék zöldségekből finom zöldségpörköltet, mindenféle salátát, zöldséges tésztát és rakott ételeket is készíthetsz. A főtt tészta például kiváló alap a maradék zöldségekkel készített tésztaételekhez.
A rakott ételek ideálisak (link: Rakott ételes cikk) arra, hogy felhasználd az otthoni készleteket. Elkészítheted őket olyan hozzávalókból, amik már a hűtőben vagy a kamrában lapulnak, így csökkentheted a kidobott ételek mennyiségét.
Az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében ezt a három pontot mindenképp tartsd észben:
Ezeknek a tippeknek a segítségével nem csak az élelmiszerpazarlást csökkentheted, de pénzt is megtakaríthatsz.